Categories
Догађаји

Победа на првом републичком такмичењу у програмирању лего робота

Наши ученици још једном су показали практичне вештине у новим технологијама. Овога пута, комбинујући знања и вештине из роботике, мехатронике и информатике, победили су на првом републичком такмичењу у програмирању лего робота!

Уз подршку компанија Comtrade, Microsoft и National Instruments такмичење је организовано у Крагујевцу, у Политехничкој школи. Идеја ових компанија била је да кроз такмичење промивишу нове технологије и достигнућа, да пруже шансу младим ученицима и будућим научницима ове земље, да прате таленте кроз факултет и кроз програм стипендирања, са могућношћу да једног дана раде у некој од ових компанија.

У конкуренцији седам школа Србије – укупно дванаест екипа, у тимовима од по два ученика и једног ментора – наши ученици су на такмичењу морали да исконструишу свог лего робота (који се састоји од мотора, сензора и процесорске јединице), који мора да исцрта облик, затим прође кроз лавиринт и коначно да сакупи предмете.

Једна од екипа наших ученика – у саставу Иван Матић и Марко Грбавац – освојила је прво место, док је друга екипа – Иван Должан и Петар Радиновић Капларовић – освојила четврто место, али су остварили најбољи успех од свих екипа које су се такмичиле на лего опреми старије генерације. Сви учесници су добили пригодне награде од компаније Comtrade.
Политехника – школа за нове технологије изузетно је поносна на нове успехе својих ученика, који у најбољем светлу, и редовно, представљају нашу школу и своје вештине. Честитамо екипама и ову победу схватамо као додатни подстицај за даљи ентузијазам у раду и наших ученика и наших наставника.

slider2