Школа

Школа је настала 1971. године, као организациона јединица Радничког универзитета “Нови Београд”, а затим, све до 31.03.2006. године, била је део Политехничке академије. Тог дана започела је свој пут као самостална школа, са жељом да одмах истакне своју концепцију и опредељење ка новим технологијама и европским тенденцијама у образовању.

Са новим именом “ПОЛИТЕХНИКА”- школа за нове технологије започели смо школску 2006/2007 годину свесни одговорности коју ново име школе представља пред нас. То није био пуки маркетиншки потез, већ промишљени корак, праћен уверењем да нам протекле године и резултати које је школа до сада постигла дају за право да новим именом јасно дамо до знања ко смо и шта желимо да будемо.

Увођење нових технологија у наш образовни систем почели смо осамдесетих година прошлог века, када смо били прва образовна установа на подручју “велике” Југославије, која је почела са CNC технологијом на алатним машинама. Прве компјутерски управљане едукативне машине набављене су 1986. године и тада почиње нова ера у подручју рада машинство и обрада метала. Знања и искуства наших наставника, који су били пионири у овој области, уграђена су у тадашњи образовни профил технолог – програмер. Овај профил је брзо заживео иу тадашњем образовном систему.