Categories
Догађаји

ПОЛИБОТИ: треће место у Словенији

Финалисти регионалних такмичења програмирања LEGO робота су одмерили снаге у Словенији,   5.03.2016.  у градићу Радље об Драви. Србију је представљао тим “Полибота” (победник републичког такмичења), заједно са тимом из Крагујевца, који су освојили друго место.
Регионално такмичење  је одличан начин да се деца-такмичари друже, размене искуства и науче једни од других. Политехничари су се одлично провели у неколико незаборавних дана у Словенији и вратили се са освојеним трећим местом у robo game-u,  другим местом у ревијалном делу такмичења, као и са пехаром за најбољу конструкцију робота.

slovenija4
Полиботе чине ученици првих разреда наше школе, са менторима – а то су другари из старијих разреда и професори “Политехнике”. Наши ученици су добили поклон – таблет, као подстрек да наставе са учењем и успесима на такмичењима.
slovenija3
Од двадесет тимова, на Светско финале у Шпанију отишла су прва два из Словеније, а “Полиботи” су добили позив да учествују у ревијалном делу такмичења (позивни турнир – Б финале светске лиге). Следеће године, са новим тимом и још бољим резултатима!

slovenija2