Categories
Догађаји

Највећи досадашњи успех на такмичењу на “Машинцу”

Овај 15. мај је један од најуспешнијих дана наше Политехнике – школе за нове технологије! Републичко такмичење у конструисању и моделирању машинских елемената и склопова, те у техничком цртању (AUTO CAD), по први пут је одржано на машинском факултету у Београду.

masinac2

У обе дисциплине најбоља школа у Србији је – Политехника! У моделирању, изванредни Никола Јовановић убедљиво је освојио прво место, одушевивши и задивећи професоре Машинског факултета који су прегледали задатке. Никола је ученик трећег разреда, годину дана млађи од конкурената, а ментори су му били наставници Марко Бероња и Владимир Крњајић.

masinac3

У дисциплини техничко цртање у AUTO CAD-у, екипа момака под вођством наставника Владимира Крњајића – такође бриљира: Лука Филиповић осваја друго место, а Михаило Војиновић – треће!

masinac4

Као домаћин и суорганизатор такмичења, Ваздухопловна академија је учинила све да такмичење, по условима и организацији, буде на много вишем стандарду од досадашњег, и у томе су успели.

masinac5

Захваљујемо се организаторима, Машинском факултету и Ваздухопловној академији, а нарочито нашим вредним, вештим и успешним ученицима и наставницима! Политехника – школа за нове технологије и даље поставља стандарде.

masinac1