Од ове године доступна је и услуга за родитеље/друге законске заступнике ученика која омогућава упис ученика у складу са оствареним правом, без доласка у школу. Свакако, ученици се могу уписати и доласком у школу, предајом потребних докумената школи.

Молимо Вас да испоштујете препоруку и изрвршите упис детета електронским путем!

Родитељи који се ипак одлуче да упис обаве доласком у Школу, са собом морају понети заштитну маску и поштовати обавештења која ће бити истакнута на улазу у школску зграду.

Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еУпис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су дохваћени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу. Напомињемо да су сви потребни документи за упис ученика у први разред средње школе дефинисани су Конкурсом.

УПУТСТВО ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ

Уколико немате налог на Порталу еУправа, потребно је да се региструјете: Моја еУправа / Регистрација на euprava.gov.rs или директно на eid.gov.rs

Након регистрације добићете активациони имејл на адресу коју сте навели при креирању налога, који је потребно да потврдите (проверите и непожељну пошту – СПАМ сандуче).

Сада када сте се успешно регистровали, пријавите се Вашим корисничким именом и лозинком на Портал еУправа.

 

Покрените услугу Електронски упис у средњу школу: клик на банер на насловној страни или кроз опцију Претражите услуге.

Одаберите језик на коме желите да попуните пријаву за упис.

Прихватите услове коришћења.

Унесите идентификациони и ЈМБГ број ученика.

 

Аутоматски ће се исписати подаци о родитељу, ученику, као и школи у којој је распоређен.

Молимо Вас да проверите тачност наведених података и у коментар упишете евентуалне грешке.

 

Изаберите језик наставе, стране језике као и изборне предмете и програме.

Означите да ли је ученик већ обавио потребан лекарски преглед или му није потребан за упис.

 

Поднесите пријаву за упис кликом на тастер ”Поднеси пријаву”.

У делу Моје активности (морате бити улоговани) на Порталу еУправа имаћете потврду да сте успешно поднели пријаву за упис у средњу школу.

 

За сва додатна питања на располагању Вам је Контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја који је доступан на броју телефона 011 7350 557 до краја другог уписног круга.