Све вести у категорији: Активности

2018-poseta1

Посета „Микроелектроници“

Пред ускршњи распуст, 30. марта ове године, у оквиру блок наставе модула Штампане плоче, наставници и ученици Политехнике посетили су успешну домаћу компанију Микроелектроника. Ово је друга посета наших ђака компанији која је у свету познати произвођач развојних система за микроконтролере. У производном погону Микроелектронике, ученици одељења ИИ2 (смер Техничар за мехатронику), имали су прилику да изблиза посматрају процесе монтаже и лемљења компоненти на штампане плоче, а затим су обишли одељења за пројектовање и програмирање и упознали се са производним програмом и историјатом ове фирме.

2018-poseta1

2018sslava2

Светосавска приредба

Ученици Политехнике, у сарадњи са наставницом Данијелом Бакрач Калањ, осмислили су и извели пригодну – и креативну! – приредбу, дајући сопствени печат оном што се неретко своди на понављање. У духу Политехнике – школе за нове технологије, увек у потрази за новим!

majica1

Хуманитарна акција

Као и прошле године, Политехника се укључила у хуманитарну акцију Удружења грађана за борбу против ретких болести „Живот“, и обукла своје три екипе за републичка такмичења у прогодне мајице. Куповином мајица смо, једним делом, помогли болесну децу. Прошле године су то била „деца лептири“, а ове оболели од Батенове болести.

sekcija1

Општинско такмичење драмских секција

У среду, 6. априла, одржана су општинска такмичења драмских секција ученика основних и средњих школа општине Нови Београд, у Дому културе Студентски град. Наша школа је извела представу „Орање Марка Краљевића“ (редитељка: наша наставница српског језика и књижевности, Јелена Јагодић).

palata1

Таблети за ученике

На платоу испред Палате Србија, 3. априла, промовисана су два пројекта под окриљем МУП-а и српске секције Интернационалне полицијске асоцијације – ИПА. „Учимо кроз игру“ и „Полицајац у заједници“ промовишу повезаност полиције и грађана, са акцентом на безбедности деце. По десет ученика из сваке новобеоградске школе добило је по таблет.

2016-krv1

Дајемо крв

У уторак, 1. марта 2016. године, наши ученици поново дали крв: дајући крв спашавамо нечији живот!

svsava2016-1

Светосавска приредба

Обележили смо школску славу Светог Саву, уз наше ученике и драге бивше колегинице и колеге, сада пензионере. Дух заједништва Политехнике, узајамно поштовање и поверење – то је оно што чини нашу школу увек свежом и спремном да даље просвећује.

2015-aktivnosti-4kuglanje

Најуспешнији српски спорт

У „Политехници“ је 18. децембра организовано предавање о најуспешнијем српском спорту – куглању. Ученике су у занимљивости и тајне ове вештине упутили наш наставник Бранислав Николић и Војко Павловић, генерални секретар Куглашког савеза Србије. Надамо се даљој сарадњи и отварању новог поља на којем ће политехничари показати своје вештине!

2015-aktivnosti-3tolerancija

Форум театар

Ширина, флексибилност и толерантност – одлике политехничара! Форум театар у оквиру пројекта „Заједно за поштовање LGBTIQ oсоба“, одржан је 24.11. у два одељења наше школе. Projekat je podržan od strane Канцеларије за људска и мањинска права.

2015-aktivnosti-2osnovna

Фестивал науке „На младима свет остаје“

Пети школски фестивал науке под називом „На младима свет остаје“ одржан је у суботу, 14.11.2015. године у ОШ “Деспот Стефан Лазаревић“. Традиционална манифестација је ове године поред изложбе радова и експеримената које су изводили ученици и наставници ове школе угостила и велики број сарадника.  Наша школа је учествовала, представила роботе и приближила будућност основцима.